Leve het festival (maar let wel op)

Pinkpop, de Zwarte Cross, Lowlands, Mysteryland, het festivalseizoen is weer aangebroken. Voor velen iets om naar uit te kijken. Een of meer dagen samen genieten van gezelschap en muziek. Voor een extra goed gevoel nog even een paar tips.

Tips smartphone op een festivalEen bezoek aan een festival houdt bepaalde risico’s in. Uw smartphone bijvoorbeeld. In de drukte van een festival is het risico groter dat uw toestel beschadigd raakt door stoten of laten vallen. Een beschermhoesje om de telefoon kan de schade beperken. Helemaal frustrerend is het als uw smartphone gestolen wordt. Wat kunt u doen om de schade door diefstal te beperken?

  • Noteer voor vertrek de IMEI-code van uw smartphone. Deze unieke code die de identiteit van het toestel vaststelt vindt u door *#06# in te drukken op uw telefoon of onder de batterij van het toestel te kijken. Met het IMEI-nummer kunnen providers het toestel op afstand onklaar maken, zelfs als de dief er een nieuwe SIM-kaart in heeft geplaatst.
  • Bescherm uw telefoon met een pincode die steeds ingevoerd moet worden voor gebruik. Verzin een pincode die u goed kunt onthouden, maar niet gemakkelijk te raden is.
  • Installeer een app die uw telefoon kan traceren.
  • Blokkeer na diefstal direct uw abonnement, zodat uw telefoon niet met uw SIM-kaart gebruikt kan worden.
  • Doe aangifte bij de politie als de telefoon gestolen is. De politie kan uw smartphone opnemen in de landelijke database van gestolen mobieltjes en doorverkoop verhinderen door voortdurend sms’jes te sturen met de tekst ‘Deze telefoon is gestolen, ga naar de politie’.
  • Voorkom diefstal door het toestel dicht op uw lichaam te houden, liefst onder uw kleding, waar dieven niet gemakkelijk bij kunnen.

Verzekeren of niet?
Diefstal of beschadiging van uw telefoon is uitermate vervelend en bederft de festivalpret. Als u contact opneemt met ons kantoor gaan we na of u het toestel goed en voordelig kunt verzekeren. U kunt op die manier de financiële strop verkleinen. Heeft u al een verzekering? Wij vergelijken die graag met andere verzekeringsmogelijkheden.

Festival in het buitenland
Steeds vaker bezoeken we festivals in het buitenland. Zorg in dat geval ook voor een goede reisverzekering. Die keert uit bij beschadiging of diefstal van de bagage en als u medische kosten maakt die niet door de basisverzekering worden vergoed. Maak uw festivalbezoek tot een topervaring en ga er goed verzekerd naar toe. Neem contact op met ons kantoor.

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsbericht. Bookmark de permalink.