Nette chauffeur betaalt minder voor autoverzekering

De techniek maakt het mogelijk het rijgedrag van een bestuurder in beeld te brengen. Dat is goed nieuws voor autoverzekeraars die het liefst brokkenpiloten willen weren en voorzichtige rijders willen belonen.

Nette chauffeur betaalt minder voor autoverzekering

Er zijn steeds meer verzekeraars die positief rijgedrag koppelen aan een lagere premie van de autoverzekering. Bij veel verzekeraars leidt goed rijgedrag tot een premiekorting van wel 35%. Als u zo’n verzekering afsluit, krijgt u een zogenaamde On Board Diagnostic stekker in uw auto, die elke 2 minuten uw rijgegevens doorstuurt naar de autoverzekeraar. Hoe vaak u te snel optrekt, de maximale snelheid overtreedt of te hard remt, bijvoorbeeld. De uitkomsten geven een rijscore en die bepaalt hoeveel procent van uw premie u terugkrijgt. Bovendien leveren de data van alle verzekerden samen informatie waarmee verzekeraars de kans op schade beter kunnen voorspellen.

Minder kilometers, lagere premie
Misschien beschouwt u een stekker in uw auto als inbreuk op uw privacy. Of u bent bang dat de rijscore niet zo goed uitvalt voor u. Dan zijn er andere mogelijkheden om een lagere autopremie te krijgen. Als u weinig rijdt bijvoorbeeld. Ongeveer twee derde van de autoverzekeraars weegt het aantal kilometers mee voor de verzekeringspremie. Automobilisten die veel kilometers maken, betalen bij deze verzekeraars meestal een hogere verzekeringspremie. De premieverschillen kunnen tot wel 600 procent oplopen, volgens een onderzoek van de Consumentenbond. Maar er zijn ook verzekeraars die juist meer premie in rekening brengen bij een lager aantal kilometers.

Goede autoverzekering
Autoverzekeraars die het aantal jaarlijkse kilometers niet meenemen in de premieberekening, kijken naar andere factoren, zoals het type brandstof en het autotype. De verschillen tussen de premies zijn aanzienlijk. Als u goedkoper uit wilt zijn met uw autopremie, neem dan contact met ons op. Wij gaan na welke autoverzekering de dekking heeft die u wenst en de voordeligste premie geeft.

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsbericht. Bookmark de permalink.