Off-piste skiën: avontuurlijk, maar niet altijd goed verzekerd

De ene wintersporter is de andere niet. Misschien wilt u gewoon veilig skiën binnen de gemarkeerde pistes. Of misschien wilt u een sportieve prestatie neerzetten en kiest u voor off-piste skiën. Wat u ook gaat doen: verzeker u goed.
Off-piste skiën: avontuurlijk, maar niet altijd goed verzekerdAls u op wintersport gaat, check dan vooral of uw reisverzekering die dekking biedt, die u nodig heeft. Want de kans op een ongeluk is op wintersport groter dan bij een andere vakantie. Moet u voor een blessure behandeld worden, houd er dan rekening mee dat gipsverband, geneesmiddelen, röntgenfoto’s of doktersbezoek in wintersportgebieden vaak een stuk duurder zijn. Om maar te zwijgen over kosten voor vervoer per ziekenwagen, een reddingsoperatie per helikopter of een gipsvlucht naar huis. Die kunnen hoog oplopen.

Off-piste skiën en lawinegevaar
Natuurlijk wilt u deze kosten vergoed krijgen van uw reisverzekering. Maar lang niet alle reisverzekeringen hebben standaard de wintersportrisico’s in hun dekking. Meestal heeft u een speciale wintersportdekking nodig om goed verzekerd te zijn. Althans zolang u de standaard wintersporten beoefent zoals skiën en snowboarden binnen de gemarkeerde pistes. Want als u off-piste gaat skiën, is de wintersportdekking vaak niet voldoende. Off-piste skiën is avontuurlijker, maar ook gevaarlijker. De Nederlandse Skivereniging waarschuwt herhaaldelijk voor het lawinegevaar buiten de pistes. Doordat off-piste skiën wint aan populariteit, vallen er ieder jaar meer doden door lawines. Dat maakt verzekeraars huiverig off-piste skiën in de dekking op te nemen.

Roekeloosheid
Voor zover er wél dekking is voor off-piste skiën houden de meeste verzekeraars een slag om de arm. Bewust het gevaar opzoeken door lawinewaarschuwingen te negeren of door te skiën in (tijdelijk) verboden gebieden, maken de dekking ongeldig. Ook nemen veel verzekeraars de bepaling op dat u alleen verzekerd bent als u onder leiding van een gecertificeerd docent buiten de pistes skiet.

Passende reisverzekering
Gaat u binnenkort op wintersport? Of u nu avontuurlijke plannen heeft of voor de grootst mogelijke veiligheid gaat, wij adviseren u graag over een passende reisverzekering met een goede wintersportdekking. En we gaan na of u misschien naast de wintersportdekking nog een extra dekking voor ongevallen nodig heeft. Vertrek goed voorbereid en neem eerst contact op met ons kantoor.

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsbericht. Bookmark de permalink.