Panne in Spanje

Gaat u dit jaar met de auto op vakantie naar het buitenland? Een vakantiecheck voor vertrek bij de garage is dan geen overbodige luxe. En vergeet de nodige veiligheidsattributen niet. Want áls u met pech langs de weg komt te staan……

Pech onderwegVoor een buitenlandse vakantie moet uw auto goed toegerust zijn. Lange afstanden, hogere temperaturen en slechte wegen eisen heel wat van uw voertuig. Ga daarom voor vertrek naar de garage voor een onderhoudsbeurt. Sommige zaken kunt u zelf checken: het oliepeil, de remolie en de koelvloeistof, bijvoorbeeld.

Mee in de auto
Ga ook na welke veiligheidsattributen u verplicht bent mee te nemen in de auto. Denk dan niet alleen aan uw vakantiebestemming, maar ook aan de landen waar u doorheen rijdt. De gevarendriehoek en veiligheidshesjes zijn in veel landen verplicht. Maar wist u dat u in België een brandblusser en in Frankrijk een alcoholtester bij u moet hebben? Neemt u graag het zekere voor het onzekere? Neem dan ook een reservewiel, krik, EHBO-doos, startkabel, sleepkabel en isolatiedeken mee.

Met pech langs de weg
Ook na een goede onderhoudsbeurt kunt u met pech langs de weg komen te staan. Uit recent onderzoek is gebleken dat een kwart van de Nederlanders dan niet weet wat te doen. Bij jongeren is dat zelfs 40 procent. Veiligheid staat in de pechsituatie in ieder geval voorop. Zorg er daarom voor dat u met uw auto van de rijbaan komt. Zet de alarmlichten aan en laat iedereen een veiligheidshesje aantrekken. Plaats een gevarendriehoek op 50 meter achter de auto. Ga vervolgens achter de vangrail staan. Blijf niet in de auto zitten en steek de weg niet over. En bel direct een pechhulpdienst.

Pechhulp
Een pechhulpdienst repareert uw auto ter plekke of zorgt ervoor dat uw auto naar een garage gesleept wordt. Duurt de reparatie lang? Dan regelt de pechhulpdienst vervangend vervoer. Eventueel wordt uw auto teruggebracht naar Nederland. Als u in het buitenland met panne staat, is pechhulp van een professionele partij een uitkomst. Want hoe regelt u al die zaken zelf in het Spaans?

Extra kosten
U kunt de kosten voor pechhulp zelf dragen of meeverzekeren op de autopolis. Het voordeel van verzekeren is dat u ook bijkomende kosten van de autopech vergoed kunt krijgen. Extra hotelovernachtingen bijvoorbeeld als u door de autopech langer in het vakantieland moet blijven. Of reiskosten naar huis als u niet met de auto terug kunt.

Wilt u pechhulp verzekeren? Neem dan contact op met ons kantoor. Wij zoeken uit of uw eigen autoverzekering een goed dekking biedt. We vergelijken premies en voorwaarden en adviseren u over te stappen als dat u meer voordeel oplevert.

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsbericht. Bookmark de permalink.