Ramen open, inbrekers binnen

Iedere dag wordt in Nederland in zo’n 200 woningen ingebroken. Door preventief maatregelen te nemen kunt u een hoop ellende voorkomen. Toch het slachtoffer geworden? Met een goede inboedelverzekering is de materiële schade gedekt.

Inbraken woningHet ministerie van Veiligheid en Justitie wil het aantal inbraken in Nederland graag terugdringen. Daarom vinden ieder jaar in het najaar en het voorjaar de Nationale Inbraakpreventie Weken plaats. Dit voorjaar lopen die van 28 april tot 31 mei. Die periode is niet voor niets gekozen. Als de temperaturen weer stijgen, gaan de inbraakcijfers vaak omhoog. Veel dieven profiteren dan van openstaande ramen en deuren. Zij hoeven de boel niet eens open te breken, maar kunnen zo naar binnen lopen. En als er geen braakschade is, is het nog maar de vraag of u de schade vergoed krijgt.

Voorkom inbraak
Als u uw woning verlaat, trek dan de deur niet alleen achter u dicht, maar draai hem echt op slot. Altijd. Ook voor een kort boodschapje of een bezoekje aan de buren. Goed hang- en sluitwerk is daarnaast belangrijk. Inbrekers hebben een hekel aan ramen en deuren die moeilijk open te breken zijn. Het kost hun dan te veel tijd om ongezien hun slag te slaan. Zij gaan liever door naar een volgende woning waar ze wel snel en onopgemerkt binnen komen. Op de website van de stichting Nationale Inbraakpreventie Weken vindt u tips om inbraken te voorkomen en ziet u welke methoden favoriet zijn bij de criminelen.

Daling aantal inbraken
Er is sinds enige tijd meer politieaandacht voor zogenaamde high impact crimes. Dat is criminaliteit die verstrekkende gevolgen heeft voor het slachtoffer, niet alleen wat betreft materiële schade, maar vooral vanwege de emotionele effecten. Ook inbraak en diefstal van spulletjes uit de woning is zo’n high impact crime. De politieaanpak heeft succes volgens het CBS. In 2014 deden Nederlanders 71 duizend keer aangifte van inbraak uit een woning. Dat is een daling van 19 procent ten opzichte van 2013.

Korting op de premie
Als u zorgt voor goede inbraakpreventie kunt u bij veel verzekeraars een korting krijgen op de premie van de inboedelverzekering. Neem contact op met ons kantoor als u wilt weten waar u zich goed en voordelig verzekert.

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsbericht. Bookmark de permalink.