Uw e-bike goed verzekerd

Het voorjaar staat voor de deur en wie heeft er dan geen zin om lekker lange fietstochten te maken? Gaat u op pad en kiest u voor een elektrische fiets? Zorg dan voor een goede e-bikeverzekering.

E-bike verzekerenDe elektrische fiets wordt ieder jaar populairder. Vorig jaar was bijna 1 op de 5 van alle verkochte fietsen in Nederland een e-bike. Het marktaandeel in de totale fietsverkoop is de afgelopen 6 jaar verdrievoudigd. Dat is niet verwonderlijk. De elektrische fiets is allang geen vervoermiddel meer voor senioren alleen. Ook met een zware boodschappentas en een kind achterop, blijkt de e-bike een uitkomst. En de fiets is een milieuvriendelijk alternatief voor de auto als het gaat om woon-werkverkeer. Daarnaast past het gebruik van de (elektrische) fiets in de moderne trend van meer bewegen.

Fiets kiezen
De afgelopen jaren zijn er verschillende modellen op de markt gebracht die onderling behoorlijk verschillen in prijs en kwaliteit. Lastig om te kiezen? Op de website van de fietsersbond vindt u een keuzewijzer met veel informatie over de verschillen in elektrische fietsen. Om de fiets te testen kunt u bovendien vragen of u een proefrit mag maken.

Goed verzekeren
Ook een eenvoudig model elektrische fiets is een dure aanschaf en een goede verzekering is daarom geen overbodige luxe. Waar moet u op letten als u een verzekering afsluit?

  • Dekking: Wat krijgt u vergoed als de fiets beschadigd raakt of gestolen wordt? Hoe lang wordt de nieuwwaarde uitgekeerd?
  • Eigen risico: hoeveel moet u bij schade zelf betalen?
  • Preventie. Welke fietssloten moet u hebben voor u zich kunt verzekeren? Is een anti-diefstalchip verplicht?
  • Pechhulp. Heeft u recht op pechhulp als u door een ongeval, diefstal of pech onderweg komt stil te staan?
  • Premie. Hoeveel betaalt u voor de verzekering?

WA-verzekering?
De elektrische fiets is officieel een motorvoertuig. U hoeft daar echter geen aparte WA-verzekering voor af te sluiten als dit risico al verzekerd is op uw aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren. Raadpleeg daarvoor uw polisvoorwaarden of neem contact op met ons kantoor. Wij adviseren u hoe u zich tegen verschillende schades kunt verzekeren en vergelijken voorwaarden en premies voor u.

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsbericht. Bookmark de permalink.