Wereldreis, van droom tot werkelijkheid

En als geld geen rol zou spelen, zou volgens onderzoek van de ANWB ruim 20 procent van de Nederlanders een sabbatical nemen voor een mooie, lange rondreis. Moet zo’n wereldreis een droom blijven of kunt u die echt waarmaken?

Wat kost een wereldreisTja, wat heeft u nodig om een lange reis te kunnen maken? Dat is ten eerste vrije tijd. De reguliere vakantieperiode is waarschijnlijk te kort voor een echte wereldreis. U zult dan met uw werkgever afspraken moeten maken over een onbetaald verlof. Dat betekent dat u een periode zonder inkomsten zit. Dit hoeft niet onoverkomelijk te zijn als u uw vaste lasten in Nederland gedurende de reisperiode tot een minimum beperkt. Welke vaste lasten kunt u (tijdelijk) wegbezuinigen? En kunt u uw woning verhuren bijvoorbeeld? Met een huurhuis of een studentenkamer moet u dan wel toestemming hebben van de verhuurder. Leg afspraken over (onder)verhuur vast op papier zodat u bij thuiskomst niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Wat kost een wereldreis?
Wat de wereldreis u gaat kosten hangt vooral af van uw reisbestemmingen, uw manier van reizen en de reisduur. Een trektocht door Azië is bijvoorbeeld een stuk goedkoper dan reizen door Amerika. Door te slapen in hostels, genoegen te nemen met weinig luxe en voordelige excursies uit te zoeken, kunt u de kosten nog aardig drukken. En als u de hele wereld over wilt, kan een wereldticket behoorlijk schelen in de vliegkosten. Toch moet u voor een wereldreis al gauw rekenen op ruim 1.500 euro per maand. Met voorbereidende kosten komt voor drie maanden uit op zo’n 5.000 euro, voor een half jaar op 10.000 euro. Een behoorlijk bedrag, dat is waar. Maar misschien toch acceptabel voor een onvergetelijke levenservaring. Wilt u weten hoe u zo’n bedrag bij elkaar kunt sparen? Wij bespreken graag met u hoe u kunt sparen en wanneer u dus uw wereldreis kunt inplannen.

Reisverzekering op maat
Wat u verder nodig heeft voor een wereldreis is een uitstekende voorbereiding. Oriënteer u op de verschillende reisbestemmingen, bespreek met een eventuele reisgenoot welke wensen u heeft en hoe u onderlinge verschillen oplost. Weet dat het tijd kost om visums, reisvaccinaties, verzekeringen en reisdocumenten in orde te maken. Voor een lange reis heeft u bovendien een maatwerk-reisverzekering nodig. De reisduur, de reisbestemming en de manier waarop u uw reis invult zijn bepalend voor de dekking die u kiest. Neem contact op met ons kantoor voor advies en informatie voordat u de verzekering afsluit.

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsbericht. Bookmark de permalink.