Aansprakelijkheid bedrijven

Beroepsaansprakelijkheid verzekeren
Beroepsaansprakelijkheid dekt vermogensschade door verkeerde adviezen! Betreft geen materiële of letselschade.

Bedrijfsaansprakelijkheid verzekeren
Bedrijfsaansprakelijkheid dekt materiële en letselschade, waarbij dit laatste ook geldt voor schade toegebracht aan personeelsleden!

Net als een particulier aansprakelijk is voor eventuele schade die zijn huisdier of kind maakt, is een ondernemer aansprakelijk voor schade die door zijn bedrijf (en/of beroep) wordt veroorzaakt. Een normale particuliere aansprakelijkheidsverzekering dekt over het algemeen geen schade door zakelijke aansprakelijkheid. U kunt uw bedrijfsaansprakelijkheid laten verzekeren.

Dekking bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering
Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt u schade waar u aansprakelijk voor bent maar in feite weinig aan kunt doen. Veel zaken kunnen iedereen overkomen. U gaat op een bureau zitten maar zakt er door. U loopt langs een vaas en plots valt ‘ie om en komt er water op een dure server. Voor schade die u of uw medewerkers veroorzaken tijdens het werk, ook als het totaal niet met uw werk te maken heeft, is uw bedrijf aansprakelijk. Voor dit soort schades kunt u zich verzekeren met de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Instinkers en breinbrekers
Er zijn twee soorten aansprakelijkheidsverzekeringen. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering en de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Om deze gemakkelijk te kunnen onderscheiden is het handig om een regel te onthouden. Deze gaat over het algemeen vrij goed op. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt schade die niet met het beroep te maken heeft. Zoals bijvoorbeeld een dure vaas die u bij een bezoek aan een klant, per ongeluk omstoot. Deze schade heeft niets te maken met het feit dat u uw werk niet goed doet. Het kan simpelweg iedereen overkomen.

Noodzaak en kosten bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering
De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die zelfs voor kleine zelfstandigen al snel een dekking heeft tot twee miljoen euro. Er zijn ook veel zaken verzekerd waarvan de kosten zomaar kunnen oplopen. Met deze zaken wilt u als ondernemer echt niet bezig zijn. Toch valt het allemaal wel mee. De kans dat u een miljoenenschade maakt is nou eenmaal niet zo groot en omdat de kans niet zo groot is valt de premie in de meeste gevallen ook reuze mee. Deze verzekering is een van de meer populaire verzekeringen omdat u voor een bedrag van ongeveer 100 euro per jaar toch hele vervelende voorvallen kunt uitsluiten. Wij zien de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, gezien de dekking, premie, en alles wat bij dit soort schades komt kijken, als een noodzakelijke verzekering voor ondernemers.

Indien niet verzekerd
Vrij simpel. De kans dat u zich op uw aansprakelijkheidsverzekering moet beroepen is vrij klein. In de meeste gevallen is niet verzekerd dan ook niet direct een verschil. Maar echt invloed heeft u er niet op, en als er iets misgaat dan had u de kosten met 100 euro per jaar kunnen voorkomen. Vaak is het zo dat een ongelukkig voorval dat uit de hand loopt voor een ondernemer zonder bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering direct een faillissement betekent.

Maximale zekerheid bij milieuschade

De Milieuschadeverzekering dekt tegen een lage premie de financiële gevolgen van milieuschade. De premie wordt vastgesteld aan de hand van concrete, duidelijk aanwijsbare criteria. Zoals de aard van de activiteiten, de hoeveelheid gevaarlijke stoffen en de wijze van opslag. Hoe minder risico, hoe lager de premie.

Wat verzekert een Milieuschadeverzekering?

De Milieuschadeverzekering heeft een zeer brede dekking. Daaronder vallen:

 • saneringskosten, niet alleen op het eigen terrein, maar ook bij derden
 • kosten van het opruimen en afvoeren van asbest
 • onderzoekskosten
 • bereddingskosten
 • kosten die een gevolg zijn van sanering zoals:
  • noodzakelijke kosten om sanering uit te voeren;
  • kosten van herstel of vervangen van ondergrondse pijpen, leidingen en/of kabels die door verontreiniging beschadigd zijn;
  • herstelkosten van bestrating en beplanting die bij sanering moeten worden weggehaald;
 • bedrijfsschade als gevolg van een sanering.