Auto’s

Zakelijke autoverzekering/wagenparkverzekering

Gebruikt u uw auto voor uw eigen bedrijf of heeft u een auto van de zaak? Dan is het belangrijk om uw auto zakelijk te verzekeren. Ook als u de auto vaker privé dan zakelijk gebruikt heeft u een zakelijke autoverzekering nodig. Een particuliere autoverzekering biedt namelijk niet altijd dekking voor zakelijke ritten. Meer over een zakelijke autoverzekering en het afsluiten daarvan leest u in dit artikel.

Wat is zakelijk gebruik?
Bij een zakelijke autoverzekering is privé gebruik wel altijd meeverzekerd. Bij zakelijk gebruik moet u denken aan klantbezoek en woon-werkverkeer met een bedrijfsauto. Maar ook koeriersdiensten, goederenvervoer, betaald personenvervoer, een rijschool, garage of leasebedrijf. Rijdt u gewoon met uw eigen auto naar uw werk en terug? Dan valt dat onder privé gebruik. Daarvoor heeft u geen zakelijke autoverzekering nodig.

Wat is het verschil met een particuliere autoverzekering?
Een zakelijke autoverzekering is meestal duurder dan een particuliere autoverzekering. Zakelijk worden er namelijk vaak meer kilometers gereden. Ook is er soms sprake van wisselende bestuurders. De zakelijke autoverzekering houdt hier rekening mee, zodat daar geen discussie over kan ontstaan. U kunt er voor kiezen om BTW te verrekenen. U betaalt dan een lagere premie, omdat de schade ook exclusief BTW wordt uitbetaald. U kunt net als bij een particuliere autoverzekering kiezen voor verschillende dekkingen.

Wagenparkverzekering
Met de Wagenparkverzekering kunt u de volgende voertuigen verzekeren: personenauto’s, bestelauto’s, motorfietsen, aanhangers en opleggers en vrachtwagens. De verzekering bevat de wettelijk verplichte WA-dekking en kan worden uitgebreid met volledige of beperkte cascodekking.

Aanvullende verzekeringen
De Wagenparkverzekering is uit te breiden met de volgende aanvullende verzekeringen:

  • accessoireverzekering
  • ongevallenverzekering inzittenden
  • schadeverzekering inzittenden
  • verkeersrechtsbijstandsverzekering