Zorgverzekering deel 2: aanvullende verzekeringen

Als u dit jaar wilt overstappen naar een andere zorgverzekeraar is het goed om eerst uw wensen in kaart te brengen. Wij helpen u daar graag bij. Welke dekking kiest u bijvoorbeeld en moet u zich met die keuze aanvullend verzekeren?

Uw zorgverzekering. Deel 2 Aanvullende verzekeringenWat vanuit de basisverzekering wordt vergoed zijn vooral kosten voor de huisarts, medisch specialisten, psychologische hulp, verloskundigen, ziekenhuisopname, wijkverpleging, kraamhulp, medicijnen en hulpmiddelen. De basisverzekering kent verder een beperkte vergoeding voor bepaalde medische zorg. Fysiotherapie bijvoorbeeld wordt vanaf de 21e behandeling vergoed. Alleen voor verzekerden jonger dan 18 jaar geldt dat niet. Ook de tandartskosten zijn voor deze groep opgenomen in de basisverzekering, maar niet voor verzekerden die ouder zijn. En ten slotte ligt de vergoeding voor medische kosten in het buitenland nooit hoger dan het Nederlandse tarief. Op de website van de rijksoverheid leest u exact wat u van uw basisverzekering kunt verwachten.

Veel verschillende pakketten
De inhoud van de basisverzekering wordt ieder jaar opnieuw vastgesteld door de overheid. Verzekeraars mogen ieder wel zelf de premie van hun basisverzekering bepalen, maar kunnen de inhoud dus niet veranderen. Wel bieden ze voor zorg die niet in de basispolis zit, aanvullende verzekeringen. Hierin vindt u bijvoorbeeld vergoedingen voor alternatieve geneeswijzen, tandartskosten of fysiotherapie voor volwassen verzekerden, uitgebreidere vergoedingen voor medische hulp in het buitenland en tal van andere zorgkosten. Er zijn heel veel verschillende aanvullende verzekeringen. De samenstelling van de pakketten en de mate waarin zorg daarin vergoed wordt, verschilt behoorlijk van verzekeraar toe verzekeraar. En bij dezelfde verzekeraar van pakket tot pakket.

Alleen basis of liever meer?
Of u nu voldoende heeft aan de basisverzekeringen of meer zekerheid wenst en kiest voor een aanvullende verzekering, u kunt altijd bij ons terecht voor een goed advies. Wij zoeken graag voor u uit welke verzekering het beste aansluit op uw wensen.

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsbericht. Bookmark de permalink.